U nových traktorů je doprava po ČR ZDARMA. U ostatních individuálně, dle nabídky. Rozvážíme po celém ČESKU a SLOVENSKU.

Sekání trávy ve svahu

Obyčejné sekačky na trávu jsou stavěny především na sekání rovných až mírně kopcovitých ploch. Co ale dělat a na co si dát pozor, když máme zahradu v kopcovitějším terénu nebo chceme posekat louku? Pojďme se na to podívat trochu blíž.

svah

Sekačky a jejich vlastnosti

Co si budeme povídat, sekání trávy je občas docela dřina a ve svahovém terénu to platí dvojnásob. Klasická sekačka nám to s největší pravděpodobností nebude stačit, takže se budeme muset porozhlédnout po nějaké výkonnější. Na trhu existuje spousta sekaček a liší se designem, druhem (elektrická, benzínová), nebo také z jakého materiálu, ať už z hliníku nebo oceli, je vyrobena. Dále tu pak máme výšku sečení, pojezd, výška sklonu nebo výšku madla. Je toho opravdu mnoho a je potřeba tomu věnovat pozornost, aby jste při výběru neudělali chybu. Za nás můžeme doporučit sekačku od firmy Stiga Combi 55 SQ H, která má výkonný motor Honda o výkonu 5,5 HP. Funkce 4v1 (sběr do koše, výhoz do boku, výhoz dozadu, mulčování).

Pro pořádné chlapy 

Sekačky jsou dobrá věc, ale přece jenom běhat pořád za sekačkou je nuda ne? Co takhle se poohlídnout po něčem větším a silnějším pro pořádné chlapi? Tam, kde sekačka už nestačí Vám dokonale pomůžou zahradní traktory. Pokud je terén natolik kopcovitý, tak je to opravdu nutnost, určitě nechcete tahat sekačku stále do kopce znovu a znovu. Mezi zákazníky značně stoupá poptávka po zahradních traktorech a není se čemu divit. S traktorem toho zvládnete posekat mnohem více a pohodlněji. 



 

Doporučení

Pokud bychom Vám měli doporučit zahradní traktor, který se hodí na sekání ve svahu, tak by to byl celkem jednoznačně traktor Seco Crossjet. U nás ho můžete koupit nový i použitý.

zdroj foto: https://www.receptyprimanapadu.cz